Open Huiskamer

Zaterdag 10 september houden wij Open Huiskamer van 10.00 tot 17.00 uur. Wil je zien welke activiteiten we doen, wil je meer weten over vrijwilligerswerk, of wil je zo maar even langskomen? Je bent van harte welkom!

Onze meemakers laten zien wat we doen, verkopen onze leuke zelfgemaakte spullen en drinken gezellig een kopje koffie of thee!

Gaan we je zien Bij Katrien?

Kruisbroedershof 6’s-Hertogenbosch

BijKatrien en Kameraden Den Bosch gaan hand in hand…

“BijKatrien en Kameraden Den Bosch bundelen hun krachten! Na de zomer neemt BijKatrien de coördinatie van activiteiten van Kameraden over! Hiermee waarborgen we het voortbestaan van de ontmoetingen tussen de generaties, waar wij allemaal zo verliefd op zijn geworden. Na de zomer volgt een nieuwsbrief met meer details!”

Hier vind je de Facebookpagina van Kameraden Den Bosch.

Huiskamer Bij Katrien komt weer thuis!

Na bijna tien jaar is de cirkel rond. Huiskamer Bij Katrien is vanaf 1 maart te vinden in de
St.- Catharienkerk. Zie hier het volledige persbericht.

Vanaf 7 maart gaat Bij Katrien verder met de activiteiten in de St.-Catharienkerk,
Kruisbroedershof 6, ’s-Hertogenbosch.
Gaan we je zien Bij Katrien? Doe mee, help mee, voor elkaar!

We zijn bijna verhuisd!

Sale in onze webshop!

Al onze producten zijn gemaakt door onze meemakers van onder andere het creatief atelier en het naai-atelier, zoals deze mooie tas hieronder, gevoerd en makkelijk mee te nemen. En die gaan nu allemaal in de sale. (behalve producten van oeteldonk)

Kom gauw kijken !

Update activiteiten Corona

Helaas gaan de volgende activiteiten de komende week NIET door:

Donderdag 9 december GEEN vriendencafé
Vrijdagavond 10 december GEEN spellenavond


Bij deze activiteiten kunnen we niet de gevraagde anderhalve meter afstand houden. We hopen jullie snel weer te
zien bij een andere gelegenheid! Kijk bij het reguliere activiteitenprogramma, de andere activiteiten kunnen met anderhalve meter afstand gewoon doorgaan (zonder QR-code). We rekenen op jullie medewerking. Kijk ook eens op onze webshop, er zijn veel nieuwe artikelen bij gekomen, leuk om cadeau te geven!

Webwinkel!

Onze meemakers van Bij Katrien haken, breien en naaien spullen voor de winkel. Deze mooie producten worden tijdens de atelier-activiteiten elke week gemaakt. Wanneer je iets koopt, steun je Bij Katrien. Hierdoor kan deze mooie ontmoetingsplaats blijven bestaan.

Onze winkel bevind zich op Schilderstraat 33. Maar nu ook online! Vanaf 10 september is het mogelijk om vanuit je eigen huiskamer de artikelen te shoppen die gemaakt zijn in het creatief atelier of naai-atelier. Klik hier door naar onze webshop.

Ontvang je eigen pakketje Bij Katrien | Support Space

Support Space: maak de balans op van 14 maanden coronamaatregelen

We lopen met een boogje om elkaar heen. We houden afstand. We volgen regels die ruim een jaar geleden nog ondenkbaar waren. We missen elkaar. Daarom zoeken we naar nieuwe mogelijkheden om verbinding te zoeken. Hoe houden we contact? Hoe steunen we elkaar?

Bij Willem Twee kunstruimte is tussen 5 april en 2 mei een tentoonstelling te zien die hierover gaat. Drie kunstenaars reflecteren op een humoristische, maar ook confronterende manier op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ze maken je bewust van wat je hebt gemist of juist hebt meegemaakt. Ze laten je stilstaan bij de absurditeit van het nieuwe normaal. Én ze laten zien hoe we elkaar kunnen blijven steunen en raken. 

Isolde Venrooy maakt van de kunstruimte een plek waar je steun kunt doorgeven. Je kunt een supporterssjaal krijgen waarop staat I SUPPORT YOU – YOU SUPPORT ME (ik steun jou – jij steunt mij), op voorwaarde dat je die aan een ander doorgeeft. De uitspraak ‘steun elkaar’ wordt hierdoor een fysieke handeling. 

Wanda Tiersma geeft je de mogelijkheid om met een vreemde in contact te staan, door vanuit je eigen huis te videobellen met de kunstenaar of een van haar assistenten. Normaal gesproken maakt Wanda in haar kunstwerken fysiek contact met het publiek. Nu zoekt ze verbinding via het beeldscherm. Volg je nieuwsgierigheid!

Het kunstwerk van Stan Gonera heet De regels dienen gehandhaafd te worden. Hij heeft een commissie van experts gevraagd om regels op te stellen die op straat nageleefd moeten worden. Het zijn regels over van alles en nog wat – maar niet over corona. Iedere maandag worden de nieuwe maatregelen bekendgemaakt op de social media van Willem Twee kunstruimte.

Om je te steunen in deze pittige tijd, zijn er Bij Katrien vanaf april gratis speciale Support Space Pakketjes te verkrijgen. Hierin zitten kleine kunstwerkjes waarmee je steun kunt geven aan anderen, en die je uitnodigen om na te denken over deze rare tijd. Informatie over het verkrijgen van het pakketje. Zolang de voorraad strekt.

Interesse? Mail naar info@bijkatrien.com en maak een ophaal-afspraak.

Deze tentoonstelling en de pakketjes zijn samengesteld door Jade Kerste. Lees meer over de tentoonstelling op https://www.willem-twee.nl/event/support-space-2/, en volg Willem Twee kunstruimte op social media om op de hoogte te blijven. 

Foto: Isolde Venrooy, I SUPPORT YOU – YOU SUPPORT ME

Coronaprotocol Bij Katrien

Deelnemen aan een van onze fysieke activiteiten?

Bekijk onze posters om ons huidige beleid te begrijpen. Deze posters hangen  ook in onze huiskamer. 
Als je deze hebt doorgenomen dan kun je je via deze knop aanmelden voor onze activiteiten: Klik hier! 

 
Klik hier voor een vergroting van de posters 

Hoe wij ervoor zorgen dat je Bij Katrien veilig kunt bezoeken: 

Update 21 juli 2021: Wij hebben ons corona-protocol aangepast. 

Wij doen er van alles aan om Bij Katrien zo verantwoord en veilig mogelijk te openen. Dit doen we door: 
– Vrijwilligers en coördinatoren goed op de hoogte zijn van de regels
– Goede ventilatie aanwezig in de ruimtes
– Naleving R.I.V.M richtlijnen
– Ruimtes ruim ingericht op 1,5 afstand van elkaar. Hierin doen we geen concessies. 

Brief aan onze meemakers
14 oktober 2020 

Hallo lieve meemakers, wij hopen dat het jullie allemaal goed gaat. Gisteren hebben wij, net als iedereen, nieuwe regels gekregen van de overheid. Daarover zijn wij Bij Katrien druk aan het werk om weer op een veilige/verantwoorde manier activiteiten te laten doorgaan of deze tijdelijk te stoppen. Het goede nieuws is dat sommige activiteiten kunnen doorgaan. Wel zijn hiervoor nieuwe regels opgesteld door ons. 

Wat betekent dit voor jouw groep? We kijken per activiteit wat kan en verantwoord is. Dit doen we in overleg met de coördinator van de groep. Het is het nog niet voor elke activiteit duidelijk wat er concequenties zullen zijn. Hou hiervoor de groepsapp van de activiteit in de gaten. Je zult van ons horen in de activiteit(whatsapp)groep of jou activiteit doorgang kan krijgen. 

Algemene regels: Wel zijn er in ieder geval een paar algemene regels voor iedereen. Dus als via de groepsapp van de activiteit duidelijk wordt dat je mag komen, kun je alvast een aantal regels doornemen. Hiervoor heb ik een aantal nieuwe posters gemaakt. Die stuur ik je bij dit bericht.

Ook zijn wij nog steeds aangesloten bij de Crew Against Corona. Hierbij is een Bossche Babbeldienst (voor als mensen een praatje willen maken) en een boodschappenservice waar je gebruik van kan maken. Wil je hulp of geholopen worden? Laat het dan weten! Nieuwe vrijwilligers zijn welkom!

Voor jullie en je omgeving wil ik namens Team Bij Katrien veel sterkte wensen de komende tijd. Voor iedereen heeft het een andere impact. Heb je nog vragen? Stuur dan een persoonlijk bericht naar ons via mail of telefoon. 

Met warme groet, Susan en Ellen

Mail: info@bijkatrien.com
di – do – vr : 06-15230759
ma – di – woe : 06-15208438