Corona ontwikkelingen Bij Katrien

Update: mei 2020 

Wil je deelnemen aan een van onze activiteiten? Wij gebruiken de 3 posters om de activiteiten Bij Katrien zo verantwoord mogelijk te laten doorgaan.

Poster 1 moet je volgen als je thuis bent en aan een activiteit wil gaan deelnemen; Poster 2 Is een poster die je uitvoert bij de deur; Poster 3 zijn de algemene Huisregels die worden gebruikt om een veilige plek te creëren.

Heb je vragen over de poster? Deel deze dan met ons en voel je vrij om hierover te appen/bellen met Ellen of Susan .

Met warme groet,
Team Bij Katrien 

Update 29 juni 2020 

Een aantal van onze activiteiten vinden hun doorgang. Neem contact bij ons op voor vragen: 

Bij Katrien is helaas even niet Bij Katrien.

Update 2 april 2020:

Het team van Bij Katrien is momenteel druk bezig om ondersteuning te bieden aan zij die het nodig hebben. Momenteel helpen wij mee een service te ondersteunen waarbij wij mensen met een hulpvraag helpen. Dit project heeft Crew Against Corona.

Alle vrijwilligers van De Crew Against Corona zetten zich vrijwillig in om de mensen die het nu het hardst nodig hebben, te helpen. Heeft u een hulpvraag (bijvoorbeeld omdat u zelf geen boodschappen kunt doen), neem dan contact met ons op en dan komen wij u helpen.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

Susan van der Horst | 0615208438

______________

Maart 2020:

Wij volgen het advies van ministers en het R.I.V.M. en zijn voorlopig tot 6 april dicht. Maar ook wij proberen zoveel mogelijk op afstand te doen.
Laten we met zijn allen zorgen dat iedereen genoeg hulp/aandacht heeft en daarom kijken hoe we de ander kunnen helpen. Een boodschap, een oppas of een berichtje kan vaak al veel doen.
Ideeën hierover zijn altijd welkom!

Heb jij een hulpvraag of wil jij iets doen? Bericht hierover dan in de comments, dan denken wij en ook de meemakers en – lezers van Bij Katrien met je mee. Bericht hierover op onze Socials: Facebook, instagram, twitter of e-mail ons via info@bijkatrien.com.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

Activiteiten afgelast i.v.m. advies R.I.V.M

Dinsdag 10 maart 2020: Deze week zullen de activiteiten van Bij Katrien niet doorgaan. Hopelijk kunnen wij volgende week de deuren weer openen. Wij zijn een ontmoetingsplek waar veel mensen samenkomen en we willen hierin geen risico in nemen. Met warme groet, team Bij Katrien

https://www.rivm.nl/nieuws/covid-19-nieuwe-aanwijzing-voor-inwoners-noord-brabant?fbclid=IwAR2S9G2w3ekC3f_slPvkG9GH2eGnBENz_4-wb4PBLXEIU00T0VrRVeH-xg0

Donderdag 20 februari 2020 Rustige Carnavalsmiddag op zijn ELF-enderstigt

Rustige Carnavalsmiddag op zijn ELF-enderstigt Bij Katrien

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat iedereen van carnaval kan genieten. Daarom organiseert Stichting (huiskamer) Bij Katrien op donderdag 20 februari 2020 een rustige carnavalsmiddag.  Wij willen graag Oeteldonk voor iedereen toegankelijk maken dus ook voor mensen die niet goed kunnen genieten van carnaval door de drukte in de stad. Leuke activiteiten, kopje koffie/thee, een gezellig praatje, maar met minder prikkels dus meer tijd voor elkaar.
Meedoen?
Onze buurtgenoten Hint & Tint en Antoniegaarde Van Neynsel zijn al van de partij. Wil jij ook meedoen? Mail dan naar info@bijkatrien.com om jezelf of jouw organisatie aan te melden
Wanneer: Donderdag 20 februari 14.00-16.00u
Waar: (Bank van Leening) Schilderstraat 33, ’s-Hertogenbosch
Kosten: Wij werken met vrijwilligers om deze activiteit te realiseren. Vrijwillig doneren is meer dan welkom.

 

Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch nadert voltooiing

De eerste ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ nadert zijn voltooiing. Halverwege juni gaat de gids naar de drukker. Tegelijkertijd wordt hard gewerkt aan de website waarop de eerste Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch te vinden zal zijn. Het algemene gedeelte komt op zaterdag 1 juni online. Op maandag 1 juli, de dag van de presentatie van de gids in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch, worden de opgenomen organisaties toegevoegd.

In de eerste ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ zijn 62 organisaties opgenomen uit de sectoren natuur & milieu (5), buurt & wijk (7), sociaal & maatschappelijk (23) en kunst & cultuur (27). Met ruim 6.300 medewerkers (vrijwilligers + personeel) realiseren deze 62 organisaties bijna € 75 miljoen aan maatschappelijke waarde. Meer dan 1,5 miljoen keer wordt gebruik gemaakt van de diensten en activiteiten van deze organisaties (gemiddeld 10 x per inwoner van gemeente ’s-Hertogenbosch).

Voorbereiding
In december 2017 gaven bestuur en leden van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West groen licht voor het project ‘Bossche Gouden Eeuw van Filantropie’, het maken van een goede doelengids voor ’s-Hertogenbosch. In het eerste half jaar van 2018 is het project uitgewerkt, heeft prof. dr. René Bekkers van de Vrije Universiteit Amsterdam een inleiding verzorgd en zijn de eerste contacten gelegd met samenwerkingspartners. In het tweede half jaar van 2018 is prof. dr. Lucas Meijs van RSM Erasmus Universiteit Rotterdam om advies gevraagd en is samenwerking aangegaan met Avans Hogeschool. Op het 50 jarig jubileumfeest van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West is het project openbaar gemaakt waarna artikelen in de lokale en regionale media verschenen. In samenwerking met Mooi zo Goed zo zijn in het najaar 2018 525 organisaties aangeschreven over het plan een lokale goede doelengids te realiseren.

Aanmelding
Na een inschrijvingsperiode van één maand, van 15 november tot 15 december, hebben zich 113 organisaties gemeld voor een plaats in de gids. Door Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West zijn 62 organisaties geselecteerd voor opname in de eerste ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’. Zij voldoen aan strenge eisen van betrouwbaarheid, lokale betrokkenheid, doelmatigheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid. Op 28 maart is door Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West de ‘Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch’ opgericht. Deze stichting zal de eerste editie van de ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ realiseren en de gids in de komende decennia onderhouden en actualiseren.

Presentatie
De eerste editie van de ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ zal op 1 juli worden gepresenteerd in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch in aanwezigheid van vertegenwoordigers van in de gids opgenomen organisaties, samenwerkingspartners en anderen. Burgemeester Jack Mikkers zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Medewerking
Aan de gids wordt meegewerkt door Avans Hogeschool, Vrije Universiteit Amsterdam, Geven in Nederland, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam School of Management, prof. dr. René Bekkers, prof. dr. Lucas Meijs, VisionArt, VrolijkOnline, Drukkerij Dekkers van Gerwen, Van Eeten Notarissen, Mooi zo Goed zo, Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West, Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch en Gemeente ’s-Hertogenbosch.

 

Feestelijke opening met gratis High Tea & Bingo 16 maart 2019 14:00-17:00 2019

Bij Katrien is verhuisd van de Triniteitstraat naar de Schilderstraat. Dit vieren we met een feestelijke opening voor alle buurtbewoners, ‘Meemakers’ en betrokken bedrijven en instanties.

 

Dit doen we op 16 maart, de dag van de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL Doet. Deze dag wordt Bij Katrien gesteund door het Oranjefonds: zij sponsort de smakelijke High Tea. De gemeente ’s-Hertogenbosch schenkt ons wijkbudget zodat we de kinderactiviteiten voor deze dag kunnen realiseren.

Kom je een kijkje nemen in onze prachtige nieuwe huiskamer?

Aanmelden via info@bijkatrien.com.

 

 

Peter Keyzer Exposeert: Foto’s van ‘s-Hertogenbosch

Peter Keyzer Exposeert: Foto’s van ‘s-Hertogenbosch.

Feestelijke opening van de reizende Expositie van deze prachtige foto’s van Den Bosch.

Kom gezellig langs voor een hapje en een drankje. De opening is vrij toegankelijk, wel vragen we je vooraf aan te melden via info@bijkatrien.com.

Peter neemt ons mee met zijn unieke blik door zijn stad ’s-Hertogenbosch. Hij laat de toeschouwer anders kijken naar de voor ons zo vertrouwde beelden.
Peter, 19 jaar oud, is verstandelijk beperkt maar een talentvolle en reislustige fotograaf. Zijn vorige exposities in Perron-3 en het Theater aan de Parade kregen veel lovende kritieken. Voor Peter is fotografie zijn lust en zijn leven en via Bijna-baantjes krijgt deze jonge kunstenaar een podium om zijn werk te exposeren. Bij Katrien is groot fan van deze talentvolle fotograaf.

Wilt u meer zien van het werk van Peter? Zijn werk is nu ook te zien bij Van Neynsel Eemwijk en op de Boomerang kaarten in verschillende cafés in ‘s-Hertogenbosch.
Peters grote wens is om “zijn werk te verkopen en als kunstenaar hiervan te kunnen leven”: tijdens de expositie is het werk van Peter daarom te koop op ansichtkaart.

 

 

 

 

 

Burendag Bij Katrien – Zaterdag 22 September


Gaan we je zien Bij Katrien?

Op zaterdag 22 september organiseren wij een burendag Bij Katrien, met allemaal leuke activiteiten, workshops en lekkere hapjes en drankjes.

Theaterworkshops voor kids van 6 tm 12
Tafeltennis toernooi van 8 tot 88
Workshop Haken
Yoga Nidra
Twister Toernooi
Wijnproeverij
en nog veel meer leuke activiteiten

Vind je het zelf leuk om een bijdrage te leveren, laat het dan even weten, of loop even binnen bij ons op de Katriniteitstraat!

We gaan er samen een leuke dag van maken.

 

Word vriend van Katrien en ontvang direct een leuke tas!

Vrienden van Bij Katrien heeft als doel om de eigen activiteiten van
Bij Katrien te steunen door aanvullende financiële bijdragen, zodat goede initiatieven door kunnen gaan. Ook als daar binnen de bestaande begroting geen geld voor is. Het geld wordt in overleg met het bestuur besteed aan dingen die wij en jullie belangrijk vinden, maar waarvoor niet altijd geld is. De penningmeester beheert de gelden namens de Vrienden van Bij Katrien.

Je wordt vriend omdat je Bij Katrien vooruit wilt helpen. Je bent Vriend van Bij Katrien als je het aanmeldformulier ondertekend hebt en je bijdrage op de bankrekening van Bij Katrien staat. De minimale financiele bijdrage is 25 eur o per jaar, maar meer mag natuurlijk altijd en zal goed worden besteed. Download hier het Vriend van Katrien_formulier_machtiging  of loop binnen op de Triniteitstraat 19, ‘s-Hertogenbosch en haal direct je tas.