Naailessen Bij Katrien

We zijn begonnen met naailessen voor beginners
(dankzij een donatie van het Baeten Geven Fonds).

Tijdens de eerste lessen ga je direct aan het werk met de naaimachine en beginnen we met het maken van producten voor Bij Katrien. Naast het leren van de basisvaardigheden draag je dus direct een steentje bij in het bestaansrecht van de huiskamer van Bij Katrien. Door samen te leren en te werken aan producten die we weer kunnen verkopen (kussenhoezen, tasjes, speldenkussens etc).

Laagdrempelig en vooral gezellig. Kom je ook?

Je leert in deze “gratis” cursus, stap voor stap de basisvaardigheden die nodig zijn om goed te leren naaien. Na deze cursus ben je ook in staat om thuis zelfstandig met de naaimachine aan de slag te gaan.

Je leert in de beginnerscursus:
• de naaimachine goed en probleemloos inrijgen en bedienen;
• je raakt vertrouwd met een aantal gangbare naaitermen;
• je leert waar je op moet letten als je een patroon op stof gaat leggen en gaat knippen;
• je leert in deze beginnerscursus een logische werkwijze aan zodat je bij je volgende projecten precies weet welke stappen er nodig zijn om tot een goed resultaat te komen.

En we maken het natuurlijk gezellig met een kop koffie/thee en tijd om te kletsen.
Naast deze cursus, mag je 2-4 uur per week inschrijven op het gebruik van de naaimachines om te werken aan eigen projecten. Werk je tijdens deze inschrijfuren aan een eigen project, dan neem je natuurlijk je eigen spullen mee.
De naaimachines en accessoires (scharen etc) zijn en blijven van Katrien, maar zijn tijdens de lessen en inschrijfuren gratis beschikbaar.

Wil je meer informatie over deze en de andere activiteiten klik dan hier: Activiteitenprogramma