Wij stellen u graag voor aan Nermin Shehada

Hallo, ik ben Nermin Shehada.

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben 44 jaar oud. Van oorsprong kom ik uit Syrië, Aleppo. Helaas moest ik samen met mijn man en zoon van 12 jaar vluchten uit Syrië. Mijn beroep is assistent Ingenieur.

Wij wonen nu 2 jaar in den Bosch. Een fijne stad, er wonen veel aardige mensen en de mensen lachen veel. Ook staan zij klaar om te helpen mocht dat nodig zijn. Nederland is inmiddels mijn 2de land geworden.

Ik zit 3 dagen in de week op school om Nederlands te leren, ik ben inmiddels al bij niveau B1. Daarnaast loop ik 2 dagen stage  Bij Katrien.

Ik sta graag klaar voor mensen die hulp nodig hebben. Het contact met Nederlandse mensen is voor mij heel belangrijk. Op deze manier leer ik de taal en de cultuur goed kennen. Ik heb tegenwoordig al best veel Nederlandse vrienden. Maar het belangrijkste vind ik dat ik de taal goed leer en een leuke baan kan vinden.

Koken is een grote hobby van mij. Voor de school van mijn zoon maak ik regelmatige Syrische hapjes en tevens verzorg ik met veel plezier de catering voor verschillende feestjes. Als ik van mijn hobby mijn beroep zou kunnen maken hier in Nederland zou ik dat heel leuk vinden.

Ik ben via een vrijwilliger van Het welkomplein in contact gekomen met Bij Katrien. Het welkomplein had inloop ochtenden  bij Bij Katrien. Deze vrijwilliger heeft mij voorgesteld aan Bij Katrien.

Samen met WeenerXL kreeg ik de mogelijkheid om stage te gaan lopen bij Bij Katrien. Op deze manier kom ik met veel verschillende mensen in contact en kan ik mijn Nederlands goed oefenen. Ik vind het heel leuk hier. En maak graag contact met de mensen die er komen op maandag en donderdag, onder andere het atelier, de wandelgroep en de dames en heren van de Tai Chi lessen. Dit is heel goed voor mijn Nederlandse taal. Daarnaast kan ik met veel vragen terecht. Bij Katrien helpen ze mij graag om het beste uit mijzelf te halen.

Met vriendelijke groet,

Nermin

Samen met Nermin streven wij er naar om Nermin na haar werk/leer periode Bij Katrien te helpen aan een reguliere baan.
Denk jij nou hé daar kan ik wel iets mee, of wil je Nermin beter leren kennen, laat het ons dan even weten!

P.S. Haar hapjes zijn heeeerlijk!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *