Vacature: Bouw je mee aan de droom van Katrien?

Bouw je verder mee aan de droom van Katrien?

Stel je eens voor… een warme ontmoetingsplaats in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Een huiskamer waar oud en jong samen werkt in het atelier aan hippe life style producten. Een locatie waar dementerende ouderen samen met buurtbewoners en scholieren een tussenstop maken tijdens hun wekelijkse wandelingen. Een ontmoetingsplaats voor jonge moeders met hun kinderen en door de wol geverfde ouders die als gastheer/-vrouw optreden tijdens de koffie-ochtend. Een theaterzaal waar je dans- of toneelles volgt en waar ruimte is voor voorstellingen en informatieavonden voor de buurt. Een huiskamer waar je helpt als gastvrouw/-heer of een bardienst draait tijdens een buurtevenement. Een huiskamer waar je jouw klustalent inzet om de boel te onderhouden. Een warme omgeving waar mensen een leerwerkplek of dagbestedingsplaats invullen. Allemaal activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Want iedereen heeft talent en kan iets voor een ander betekenen. Bij Katrien maakt grote maatschappelijke impact én is op weg naar een zelfstandig verdienmodel. Dit is geen droom! Deze werkelijkheid bestaat: Bij Katrien in de Triniteitstraat te ’s-Hertogenbosch.

Bij Katrien is een initiatief van binnenstadsbewoners. Meer dan drie jaar geleden ontwikkelden zij een droom. Zij wilden een warme ontmoetingsplaats realiseren in de binnenstad van ´s-Hertogenbosch. Een plaats waar oud, jong, beperkt, niet-beperkt, arm, rijk, werkend, niet-werkend, allochtoon of autochtoon samen mee doen via culturele, maatschappelijke of vrije tijdsactiviteiten en leerwerkplekken. Bij Katrien is opgericht om de warmte in de binnenstad terug te brengen en bewoners weer met elkaar te laten stralen.

Sinds drie jaar vinden de vrije tijdsactiviteiten plaats. Deze worden uitgevoerd door Stichting Bij Katrien. Een jaar geleden is Stichting Huiskamer Bij Katrien opgericht. Deze stichting is verantwoordelijk voor de exploitatie van de huiskamer en de realisatie van de leerwerkplekken. Sinds september jl. is Stichting Huiskamer Bij Katrien de trotse gebruiker van het voormalig Koningstheater in het centrum van Den Bosch. Voortaan is dit onze huiskamer en vinden hier de activiteiten van Bij Katrien plaats. Beide stichtingen werken samen aan de uitvoering van de droom van Katrien.

Stichting Huiskamer Bij Katrien is in een volgende fase gekomen. De business case, een ondernemersplan met heldere impact en economische doelstellingen voor de komende drie jaar, financiering van het startkapitaal, de organisatorische en juridische structuur en randvoorwaarden zijn gerealiseerd. We zijn nu toe aan het invullen van de dagelijkse organisatie, de uitbreiding van activiteiten en van gebruikers van de huiskamer en theaterzaal. Een belangrijke stap in het verder concretiseren van de droom.

Inmiddels is de huiskamer met theaterzaal ook in gebruik genomen door ‘kamergenoten’ – andere maatschappelijke, culturele en bewonersinitiatieven. Ook bijeenkomsten en debatten met een sociaal of cultureel doel vinden in de huiskamer plaats. Dit aantal kamergenoten zal in de toekomst verder uitbreiden.

Sinds de start van onze huiskamer in september jl. hebben we al meer dan 750 mensen met elkaar verbonden en zijn flexwerkplaatsen en de theaterzaal in gebruik genomen door maatschappelijke, culturele initiatieven en sociaal ondernemers. En dat terwijl de inrichting en verbouwing nog in volle gang was. Daarmee belooft de huiskamer een bruisende warme ontmoetingsplaats te worden!

Om deze volgende uitdagende fase verder vorm te geven zoeken wij een:

Zakelijk leider/sociaal ondernemer (28-32 uur)

Ben jij iemand die mensen centraal stelt, warmte en bevlogenheid uitstraalt? Kun jij dienstbaar zijn en tegelijk ook (sociaal) ondernemend? Hou je van aanpakken, regelen en samen verder invulling geven aan een droom? Lees dan snel verder.

Jouw bijdrage
De zakelijk leider is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, opbouw en doorontwikkeling van Stichting Huiskamer Bij Katrien. Je doet dit vanuit een helicopterview zonder daarbij de aansluiting met de bewoners en vrijwilligers te verliezen. Je werkt samen met alle betrokkenen zoals de initiatiefnemers, bewoners en stakeholders om met elkaar de droom te realiseren. Je bouwt verder op het fundament en stelt het belang van de droom van Katrien centraal in alles wat je doet.

De huiskamer is je vaste standplaats. Vanuit hier zul je regelmatig op weg zijn om verbindingen te leggen met relevante stakeholders. Zo nodig werk je in een rustige (thuis)omgeving aan de uitwerking van concepten, plannen of beleidstukken.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Verdienmodellen (door)ontwikkelen
 • Fondsenwerving
 • Opstellen jaarplan
 • Financiële verantwoordingsdocumenten opstellen
 • De organisatie verder inrichten
 • Vrijwilligersbeleid opstellen en uitvoeren
 • Bewoners actief betrekken
 • Opzetten van leerwerkplaatsen
 • Signaleren kansen en initiëren incidentele activiteiten en events in de huiskamer
 • Relaties met bewoners, gemeente en instellingen uitbreiden en onderhouden
 • Verbinden van mensen, organisaties en hun talenten
 • Ontwikkelen van samenwerkingsallianties met publieke, sociale organisaties, bewoners, bedrijfsleven en onderwijs.

De zakelijk leider legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. De uitvoering van de activiteiten gebeurt in samenwerking met vrijwilligers, mede-gebruikers en buurtbewoners.

Je achtergrond
Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op HBO-niveau of vergelijkbare ervaring opgedaan en bent toe aan een vervolgstap in je loopbaan. Je hebt kennis van bedrijfsvoering en weet je weg in het lokale publieke- en sociale domein.

Je bent een ras-verbinder. Je hebt daarnaast een grote mate van zelfstandigheid, zeer goede contactuele eigenschappen, kan omgaan met mensen uit alle lagen van de maatschappij en bent creatief. Je hebt een sterke intrinsieke motivatie om maatschappelijke impact te realiseren. Een goede antenne om ontwikkelingen van buiten te vertalen naar nieuwe kansen is aanwezig.

Je kunt kansen vertalen naar maatschappelijke impact en weet tegelijkertijd ook een duurzaam verdienmodel te realiseren. Vanzelfsprekend ben je een doorzetter die kan aanpakken, kansen ziet en pakt als ze zich voordoen.

Je bent flexibel inzetbaar als dit nodig is. Een achtergrond in de hospitality sector of als sociaal ondernemer zal van toegevoegde waarde zijn. Een aantoonbare binding met de Bossche binnenstad, een stevig Bosch netwerk en/of ervaring in het aansturen of werken met vrijwilligers zijn een pré.

Arbeidsvoorwaarden
We bieden een arbeidsovereenkomst aan voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van je werkervaring bieden we je een salaris van maximaal € 4.000,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). Ook staan wij open voor andere vormen van samenwerking. De wijze waarop de indiensttreding wordt vormgegeven zal gespreksonderwerp zijn in het eventuele arbeidsvoorwaardengesprek.

 Solliciteren?
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 4 maart 2016. Stuur je cv en motivatiebrief per e-mail aan de Raad van Toezicht: rvt@bijkatrien.com. De gesprekken staan gepland op woensdag 16 maart (1e ronde) en dinsdagochtend 22 maart (2e ronde). De gesprekken vinden plaats in de huiskamer van Bij Katrien – Triniteitstraat 19 ’s-Hertogenbosch. Het verstrekken van referenties wordt op prijs gesteld.

Wil je meer weten over deze functie?
Neem dan contact op met Barbara Geurtsen, mede-initiatiefnemer Bij Katrien en bestuurder Stichting Huiskamer Bij Katrien – geurtsen@blombergsociety.nl of (06)10 27 11 32 | op werkdagen tussen 20 en 21 uur. Of kijk op www.bijkatrien.com en op www.facebook.com/bijkatriendenbosch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *