Ontvang je eigen pakketje Bij Katrien | Support Space

Support Space: maak de balans op van 14 maanden coronamaatregelen

We lopen met een boogje om elkaar heen. We houden afstand. We volgen regels die ruim een jaar geleden nog ondenkbaar waren. We missen elkaar. Daarom zoeken we naar nieuwe mogelijkheden om verbinding te zoeken. Hoe houden we contact? Hoe steunen we elkaar?

Bij Willem Twee kunstruimte is tussen 5 april en 2 mei een tentoonstelling te zien die hierover gaat. Drie kunstenaars reflecteren op een humoristische, maar ook confronterende manier op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ze maken je bewust van wat je hebt gemist of juist hebt meegemaakt. Ze laten je stilstaan bij de absurditeit van het nieuwe normaal. Én ze laten zien hoe we elkaar kunnen blijven steunen en raken. 

Isolde Venrooy maakt van de kunstruimte een plek waar je steun kunt doorgeven. Je kunt een supporterssjaal krijgen waarop staat I SUPPORT YOU – YOU SUPPORT ME (ik steun jou – jij steunt mij), op voorwaarde dat je die aan een ander doorgeeft. De uitspraak ‘steun elkaar’ wordt hierdoor een fysieke handeling. 

Wanda Tiersma geeft je de mogelijkheid om met een vreemde in contact te staan, door vanuit je eigen huis te videobellen met de kunstenaar of een van haar assistenten. Normaal gesproken maakt Wanda in haar kunstwerken fysiek contact met het publiek. Nu zoekt ze verbinding via het beeldscherm. Volg je nieuwsgierigheid!

Het kunstwerk van Stan Gonera heet De regels dienen gehandhaafd te worden. Hij heeft een commissie van experts gevraagd om regels op te stellen die op straat nageleefd moeten worden. Het zijn regels over van alles en nog wat – maar niet over corona. Iedere maandag worden de nieuwe maatregelen bekendgemaakt op de social media van Willem Twee kunstruimte.

Om je te steunen in deze pittige tijd, zijn er Bij Katrien vanaf april gratis speciale Support Space Pakketjes te verkrijgen. Hierin zitten kleine kunstwerkjes waarmee je steun kunt geven aan anderen, en die je uitnodigen om na te denken over deze rare tijd. Informatie over het verkrijgen van het pakketje. Zolang de voorraad strekt.

Interesse? Mail naar info@bijkatrien.com en maak een ophaal-afspraak.

Deze tentoonstelling en de pakketjes zijn samengesteld door Jade Kerste. Lees meer over de tentoonstelling op https://www.willem-twee.nl/event/support-space-2/, en volg Willem Twee kunstruimte op social media om op de hoogte te blijven. 

Foto: Isolde Venrooy, I SUPPORT YOU – YOU SUPPORT ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *